Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йовчев не знае къде е Илиян Тодоров, осъден за убийството пред дискотека "Соло"

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев съобщи, че към момента няма информация за Илиян Тодоров, който е в неизвестност.

Тодоров беше осъден на доживотен затвор за убийството до дискотека "Соло" и е обявен за общонационално издирване. Министър Йовчев допълни, че ще се използват и връзки с други служби, за да може осъденият да бъде открит:

Обявен е за общодържавно издирване и надявам се, че ще успеем да го открием. Ще използваме всички възможности, включително и на партньорските ни служби. Вижте, ако това се случва няколко пъти, и не можем да определим конкретно някой, който не си е изпълнил задълженията, то очевидно става дума за системен проблем и очевидно трябва да се промени нещо, за да не се повтаря това нещо повече. И аз мисля, че в най-близко бъдеще ще има добри идеи в тази посока, които можем да реализираме.

Вътрешният министър обеща, че МВР е готово за консултации и изработване на нормативна промяна, която да не позволява такива случаи за в бъдеще.

Цветлин Йовчев съобщи още, че скоро България ще започне да експулсира по 200 нелегални имигранти месечно. За 8 души, които вече са извън страната, е имало опасения, че са свързани с терористични организации. За близо 40 бежанци у нас е преценено, че също представляват заплаха, каза министърът:

Осем за тази година, за които имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Мисля, че има още 40 такива, които представляват заплаха, а иначе процесът на принудително отвеждане върви и към момента мисля, че ще достигнем нива до 200 души на месец.

По публикацията работи: Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна