Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булгаргаз" съди "Топлофикация Враца" заради дългове

"Булгаргаз" е завел съдебен иск към "Топлофикация Враца" за събиране на вземанията си. Това заяви по време на заседание на държавния енергиен регулатор Александър Петров - началник Управление на лицензионната дейност в газовото дружество. Засега искът е частичен за около 2 милиона лева. Общите задължения на врачанската "Топлофикация" са 6 милиона лева.

90 на сто от задълженията към "Булгаргаз" са на 4-те топлофикационни дружества в София, Бургас, Враца и Плевен, като стойността на техните дългове е 124 милиона лева при обща задлъжнялост към газовото дружество от 131 милиона лева. Дългът на "Топлофикация Враца" е най-стар. Към останалите дружества не са заведени искове и се водят преговори за разсрочване на дълговете.

Всички задължения са от тази година, заяви Александър Петров и увери, че нито една от топлофикациите не е застрашена от спиране на подаването на газ.

Цената на синьото гориво от 1-ви януари 2014-а остава непроменена - 630 лева на един кубически метър газ, стана ясно още на заседанието на ДКЕВР.

По публикацията работи: Олга Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна