Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът получи в подкрепа 660 хиляди подписа

660 хиляди подписа в подкрепа на правителството връчи Гражданската инициатива "За нов обществен договор" на премиера Пламен Орешарски. До момента събраните подписи от инициативата са 1 милион и 400 хиляди, като подписката ще продължи в цялата страна.

Повече от 10 минути 33-те кутии бяха внасяни в сградата на Министерския съвет. Орешарски каза, че подкрепата за политиките на правителството дава увереност на управляващите.

След едночасова среща Орешарски посочи, че гледа на подкрепата като възможност да се работи за изпълнение на целите - отговорно управление в интерес на всички български граждани:

Естествено в това число има и такива, които не ни подкрепят, тъй като българското общество е изправено пред много предизвикателства.

Стоян Тодоров от инициативата "За нов обществен договор" е доволен от стила на управление:

Затова излязохме зимата, това искахме - реален диалог между гражданите и институциите. Правителството го показа, допускат се грешки, но който не работи, той не греши. Пожелавам и на правителството, и на Народното събрание, и на президента да работят. Имаме една единствена цел - да си изправим държавата на крак.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна