Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок-легендите "Скорпиънс" се завръщат за концерт в София

Рок-легендите "Скорпиънс" се завръщат за концерт в София. Събитието ще бъде част от предстоящия "Rock n Roll Forever tour", с който групата ще премине през столицата. Преди време немците обявиха, че се оттеглят от активна концертна дейност, но заради успеха на последния си албум "Скорпиънс" решиха да продължат да радват почитателите по света и да пишат своята глава в историята на световния рок. Сега за пореден път почитателите на групата у нас ще могат да се срещнат с Клаус Майне и компания. Довечера в зала "Арена Армеец" е техният концерт.

Краят на турнетата за "Скорпиънс" се отлага. Немската формация изгради хард рок мост от 60-те до наши дни, написа един от химните на надеждата, за края на Студената война и запази популярността си с редица стойностни албуми и чудесни песни. "Скорпиънс" съществуват вече 48 години и за този период са продали 75 млн. копия от всичките си албуми. Повечето останали към момента в групата музиканти са започнали, когато са били на 17-18 години. Певецът Клаус Майне е бил на 17, сега е на 65, но в свое интервю наскоро той сподели:

Развълнувани от успеха, идеята за оттегляне постепенно се изличи от съзнанието ни.

Групата работи и по нов албум, който освен нови, ще включва и неиздавани досега песни, написани през 80-те. Очакваме го през следващата година.

Не искам да издавам твърде много сега, но мога да ви уверя, че все още има живот в старите "Скорпиънс", добавя Клаус. Работим усилено и върху документален филм за кариерата ни, в който ще включим и кадри от последното ни турне.

Ето и поканата на "Скорпиънс" към родните почитатели за концерта им довечера:

Нямаме търпение да се видим в София на 16-и декември, а дотогава слушайте новият ни албум MTV Unplugged.

Музикалното ДНК на "Скорпиънс" не се е променило, а това им носи само успехи, намират звука, който съответства на времето и продължават напред.


По публикацията работи: Виктор Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени