Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" надигра "Интер" и остава в битката за шампионската титла в Италия

"Наполи" остава в битката за първа шампионска титла в Италия от 1990-а година насам, след като надигра "Интер" с 4:2 в среща от 16-ия кръг на футболното първенство. Голове на Гонсало Игуаин, Дрийс Мертенс, Блерим Джемаили и Хосе Калехон осигуриха успеха срещу завършилия с десет души съперник. Срещата беше по-специална и за Рафаел Бенитес, тъй като "Интер" е един от бившите му отбори.

По-рано вчера "Ювентус" разгроми "Сасуоло" с 4:0 и има 43 точки, с 6 пред 2-ия "Рома" и с 8 пред "Наполи". "Интер" пък остана на 5-о място с 28 при едва втората си загуба през този сезон. Горан Пандев пропусна дузпа в добавеното време, само секунди след влизането си на терена. Тя беше отсъдена от рефера Паоло Талиавенто заради нарушение срещу него, но и пропускът не се оказа фатален за крайния успех. Игуаин вкара първия гол в 9-ата минута, а в 35-ата Естебан Камбиасо изравни след подаване на централния защитник Рикардо Алварес. Треньорът на гостите Валтер Мадзари, който е бивш наставник на "Наполи", беше освиркан бурно и преди мача, а и още по-ожесточено след този гол. Само 4 минути по-късно обаче Дрийс Мертенс изведе отново неаполитанците напред след подаване на Джемаили, който пък в 41-ата минута покачи на 3:2. В добавеното време на първото полувреме Юто Нагатомо върна отново надеждите на "Интер" с втори гол.

През второто полувреме обаче "Наполи" тотално доминираше и получи числено превъзходство в 71-вата минута, когато Рикардо Алварес получи втори жълт картон заради игра с ръка и беше отстранен. Десет минути по-късно Лоренцо Инсиние намери Хосе Калехон, който сложи точка на интригата с четвъртия гол в мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна