Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата внесе два обвинителни акта срещу Салахедин бин Аладин

Прокуратурата внесе два обвинителни акта срещу алжирския гражданин Салахедин бин Аладин.

Единият е за опит за умишлено убийство на Тихомир Владимиров, а другият за грабеж, придружен с опит за умишлено убийство, на студентката Виктория Христова.

По случая с Вики прокуратурата дава допълнителна предшестваща фактология. Ден преди да нападне момичето алжирецът откраднал вещи на стойност 566 лева от Радосвета Драгиева. Инцидентът станал малко след полунощ на ул. Пиротска. Отново има нож и заплахи.

На следващата нощ около 1. 30 часа той се опитва отново със сила да открадне мобилните телефони на трима души, заради оказаната съпротива този опит остава неуспешен. След 30 минути влиза в магазина за алкохол и цигари, където работи Вики. От нея отнема вещи за 444 лева като й нанася множество удари с нож по главата, шията, гърба и ръцете.

По това дело с обвинение за укривателство е и приятелят на Бин Аладин - Александър Симеонов. Той изхвърля кървавите дрехи на алжиреца. Крие го в домове на свои познати. После изхвърля и телефона му и му помага да премине границата.

Разследването е продължила месец и 11 дни, разпитани са 32-ма свидетели, изготвени са 9 експертизи от 22 вещи лица и са събрани множество веществени доказателства.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна