Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По една заплата ще получат 150-те съкратени корабостроители

По една заплата ще получат съкратените 150 работници на корабостроителния завод. Това са обещали новите собственици на предприятието на среща с областния управител Павел Маринов и кмета на Бургас Димитър Николов.

По-рано днес близо 50 съкратени от Бургаската корабостроителница работници протестираха пред централния офис на банката - основен кредитор на завода. От ръководството на финансовата институция заявиха, че не могат да помогнат на протестиращите и не знаят къде се намира новият изпълнителен директор на предприятието Деян Данков, който е бивш служител на банковия клон в Бургас.

След кратък протест пред банковия офис в Бургас трима представители на съкратените работници бяха приети от ръководството на финансоваа институция. След срещата стана ясно, че новият изпълнителен директор на акционерното дружество "Бургаски корабостроителници" Деян Дянков, който вече 1 седмица се издирва от контролните органи и държавните институции в града, от 2 месеца не е на работа в банката.

Господин Деян Маринов Дянков не е служител в банката, тъй като се води от два месеца в неплатен отпуск. Не го знаят къде е. Това казват, ние също не знаем кой е собственикът и не можем да ви дадем информация къде се намира изпълнителният директор и къде да го търсите.

От банката са заявили, че работата в завода ще бъде възобновена след Нова година. Работниците негодуват. 

До момента няма информация кой е новият собственик на Бургаската корабостроителница.

Различни слухове се разпространяват, че са я купили турски инвеститори, че в момента е на Московската борса за продажба, но специално сделка не съм чувал да има осъществена.

Протестите на съкратените работници ще продължат с блокиране на най-натоварените кръстовища в Бургас.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - Радио Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени