Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Иванов е най-добрият футболист на България за 2013-а година

Иван Иванов е Футболист номер 1 на България за 2013-а година. Защитникът на българския национален отбор и на „Базел“ (Швейцария) изпревари в традиционната годишна анкета капитана на българския национален отбор и нападател на „Кубан“ (Краснодар - Русия) Ивелин Попов и полузащитника на шампиона „Лудогорец“ (Разград) Светослав Дяков.

Често казано - не очаквах да стана футболист на годината. Имах си свой фаворит - Ивелин Попов. Таех надежди да бъда в тройката, както през миналата година. Искам да посветя тази награда на покойната ми майка, която винаги е била до мен и ме е подкрепяла. Искам да благодаря на треньорите на националния отбор и на двата отбора, в които играх - "Партизан" (Белград) и "Базел". Искам да благодаря и на двамата си първи треньори - Васил Петров от Благоевград и Сашо Йорданов от ЦСКА. Пожелавам весели мигове на всички българи и още по-успешна спортна година!

Старши треньорът на „Лудогорец“ Стойчо Стоев беше обявен за Треньор на годината. На второ място е селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев, а на трето място е Ивайло Петев - треньор на „Лудогорец“ до есента, сега треньор на „АЕЛ“ (Кипър).

Благодаря за тази награда. Първо благодаря на собственика на клуба, че направи правилен избор. Благодаря на много хора - ръководство, медицински щаб, на хора от структурата на клуба, които ми помагат. Благодаря и на треньорския щаб. Благодаря и на феновете и, естествено, благодаря на футболистите, без които нямаше да бъда тук, каза Стойчо Стойчев.

Останалите отличия станаха притежание на:  

Мартин Камбуров „Локомотив“ (Пловдив) - Най-добър нападател;

Светослав Дяков „Лудогорец“ - Най-добър полузащтитник;

Валентин Илиев (ЦСКА) - Най-добър защтитник;

Владислав Стоянов „Лудогорец“ - Най-добър вратар.

За любимец на привържениците беше обявен Тодор Неделев от „Ботев“  (Пловдив), наградата за Най-добър чужденец взе Марселиньо от „Лудогорец“, а за Най-проспериращ млад футболист - Симеон Славчев от „Литекс“. Статуетката за развитие на българският футбол беше присъдена на  „Ботев“ (Пловдив), а за Най-красив гол отличието получи Цветомир Цонков („Нефтохимик“).

 От звуковите файлове чуйте и мненията на част от наградените :

- Иван Иванов - Футболист на 2013 година

- Стойчо Стоев - най-добър треньор

- Владислав Стоянов - най-добър вратар

- Валентин Илиев - най-добър защитник

- Светослав Дяков  - най - добър полузащитник

- Симеон Славчев - най-прогресиращ млад футболист

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна