Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗОК-Плевен: Щетите от неправомерно сключени договори са за 1,7 млн. лв.

Щетите от неправомерно сключените договори за болнична помощ са за 1,7 млн. лв. - сочат данните от вътрешната ревизия на дейността на Здравната каса в Плевен през последните три години. За нарушенията е сезирана Окръжната прокуратура.

При извършените 210 проверки на болници и лечебни заведения, най-често нарушенията са свързани с липсата на непрекъснато 24-часово осигуряване на медицинска помощ, неспазване на графика на лекарите, отсъствието на пациенти, които се водят за приети в лечебното заведение. За д-р Пенка Стефанова – директор на Районната здравна каса, има и нещо по-тревожно:

От 2010 година до тази година са сключвани договори с лечебни заведения, които са не съвсем правомерни, т.е. без лечебните заведения да отговарят на условията за сключване на договори, което за мен е притеснително и вече съм сигнализирала компетентните органи.

Към момента Касата дължи близо 2,5 млн. лв. за извършените дейности в болничната помощ за месеците октомври и ноември, които ще бъдат изплатени в началото на следващата година.
По публикацията работи: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна