Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Павликени ще бъде построена пречиствателна станция

С повече от 31 милиона лева в Павликени ще бъде построена градска пречиствателна станция за отпадни води. Финансирането е от оперативната програма "Околна среда".

Заедно със строителството на градската пречиствателна станция, проектът предвижда и изграждането на довеждащ колектор, рехабилитация на съществуващата и полагане на нова канализационна мрежа, каза кметът на община Павликени Емануил Манолов:

Община Павликени започва работа по най-мащабния си и най-тежък като администриране проект, който значително ще повиши качеството на средата на живот в град Павликени и част от населените места в общината. Ползите от този проект - ще се повиши качеството на ВиК услугите за неселението, ще ограничим замърсяването по поречието на река Росица и преминаващата през града река Павликенска. Това ще доведе до нейното прочистване и избистряне и ще ни даде възможност да помислим за облицоване на коритото й и за изграждане на атракции по нейното поречие в рамките на града.

Градската пречиствателна станция ще бъде готова до началото на 2015 година. 934 хиляди лева е финансовото участие на община Павликени.


 

По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени