Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Петима души загинаха и хиляди имаха проблеми по пътищата, след като Великобритания беше връхлетяна от силни ветрове и проливни дъждове, които причиниха хаос по пътищата, забавяне или отменяне на полети и фериботни курсове, пише Гардиън. Хиляди пътници останаха на летище Гетуикзаради отменени полети и спиране на тока. Спасителните служби евакуираха хора от къщи около Ривър Мол, чиито води се очаква да достигнат рекордни нива край Сърей. Там властите са издали предупреждение за опасност от наводнения.

Масов гроб със 75 тела е намерен в Юнити Стейт в Южен Судан, а още два такива гроба са открити в столицата Джуба, съобщава британският Телеграф.ООН предупреди враждуващите групировки в Южен Судан, че докладите за открити масови гробове ще бъдат разследвани, очевидци говорят за вълна от брутални етнически убийства, а британският външен министър заяви, че ситуацията се влошава, посочва вестникът.

Службата за сигурност на Украйна може да забрани в страната да влизат редица чуждестранни граждани, цитирам, специалисти по протестна дейност”, пише Российская газета. В списъка на потенциалните персони нон-грата е и бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили. Предложението за такъв списък е на депутата от пропрезидентската Партията на регионите Олег Царанев.

По публикацията работи: Агенция Фокус
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна