Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички полети на "Луфтханза" за и от летище "Шарл де Гол" бяха анулирани

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Всички полети на германската авиокомпания "Луфтханза", които трябваше да пристигнат и излетят от парижкото летище "Шарл де Гол" - Роаси, бяха анулирани заради изненадваща стачка на наземния персонал на авиопревозвача. Близо 1300 пътници няма да могат да се приберат по домовете си след Коледните празници.

Засегнати от стачката са както германски пътници, прекарали Коледните празници във Франция, така и французи, посетили със същата цел Германия. Стачката на наземния персонал на "Луфтханза" на летището "Шапл де Гол" не е обявена предварително и фактически представлява неразрешена форма на протест срещу намеренията на ръководството на "Луфтханза" да освободи 75 процента от работещия за компанията наземен персонал на парижкото летище.

Почти всички служители са заявили, че на днешния ден ще бъдат в отпуск по болест и по този начин са парализирали цялата дейност на авиокомпанията по подготовката на самолетите и пътниците за излитане и кацане.

Поради празничния ден "Луфтханза" няма възможност да реагира по друг начин, освен да анулира полетите. Блокирането на полетите и съответно настаняването на пътниците в хотел ще струва на "Луфтханза" няколко милиона евро.

Говорител на компанията заяви, че независимо от протестите и стачките, "Луфтханза" е твърдо решила да доведе докрай намерението си за съкращаване на 3 500 свои служители от наземния персонал на летището, до които компанията извършва полети.

По публикацията работи: Татяна Минчева - кор. на БНР в Бон
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна