Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова срам за "Манчестър Юнайтед", "червените" отпаднаха за Купата

Футболистите на "Манчестър Юнайтед" напускат "Олд Трафорд" с наведени глави след загубата от "Суонзи" за Купата
Снимка: БГНЕС

 

"Манчестър Юнайтед" отпадна в третия кръг на турнира за купата на Футболната асоциация на Англия, след като загуби с 1:2 у дома от "Суонзи". Отборът от Уелс поведе изненадващо в резултата в 12-та минута чрез Уейн Раутлидж, който беше изведен сам срещу вратаря Давид де Хеа и с техничен прехвърлящ удар матира испанския страж. Само четири минути по-късно Алекс Бютнер центрира към Хавиер Ернандес и мексиканецът с удар отблизо изравни. Дани Уелбек и
Шинджи Кагава не успяха да дадат аванс на домакините преди края на полувремето.

През втората част превъзходството на "червените дяволи" продължи, но контузия на Рио Фърдинанд принуди Дейвид Мойс да го замени с Фабио да Силва. В 80-та минута Фабио загуби топката и извърши грубо нарушение срещу съперник, което доведе до заслужен червен картон. В последната минута на редовното време Вилферд Бони с глава след асистенция на Раутлидж донесе изненадващата победа с 2:1 в полза на гостите.

Това е четвърта домакинска загуба за "Юнайтед" през сезона във всички турнири. И четирите поражения са с по един гол разлика. Отборът от Манчестър отпадна още в третия кръг на турнира за купата на Футболната асоциация за втори път в последните пет години.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна