Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусии, викторини и игри за Деня на Европа

Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент у нас организират поредица от събития по случай Деня на Европа - 9 май, съобщиха организаторите.

В 10:30 ч. в Националния археологически музей ще се състои дискусията "Това е нашата Европа: Kак да бъдем активни граждани?". Ще бъдат представени инициативите, организирани от Представителството на ЕК и от Информационното бюро на ЕП, по случай Европейската година на гражданите, ще има и ученическо състезание - викторина по европейски теми. В 12:50 часа децата ще излязат пред музея и заедно ще формират надпис "Важна е Европа, важен си ти!", за да подчертаят важността на Европейската година на гражданите.

От 12:00 ч. до 19:00 ч. всеки желаещ може да се включи в многобройните викторини и игри с награди за участниците, които ще се организират на информационни щандове в четири големи търговски центъра в София.

За втора поредна година безплатният вестник "Поколение Европа", посветен Деня на Европа, изцяло подготвен и списван от студенти, ще бъде разпространяван на всички публични събития, в български университети и в центровете "Европа Директно".

От 16:00 ч. в Информационния център на ЕС ще бъде открита изложбата „Портрети” на маестро Румен Статков с картини от два негови творчески цикъла – „България в образи” и „Портрети на световноизвестни личности”.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна