Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо със "Златна топка" за 2013-а година, посвети я на Еузебио

Кристиано Роналдо получи наградата "Залтна топка" за 2013-а година
Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо е носителят на  "Златната топка" за най-добър футболист на 2013-а година. Нападателят на "Реал" (Мадрид) печели отличието за втори път в кариерата си след 2008-а година.

Португалецът изпревари в класацията другите двама номинирани - победителя от последните четири години Лионел Меси ("Барселона") и спечелилия требъл с "Байерн" Мюнхен - Франк Рибери.

Роналдо не спечели нито един трофей през изминалата година, но записа феноменално лично постижение - 69 гола в 60 мача. През ноември той вкара хеттрик на реванша във вратата на Швеция и на практика класира Португалия на световното първенство в Бразилия.

Благодаря на всички мои съотборници в "Реал" Мадрид и Португалия. Без техните усилия нямаше да имам възможност да спечеля този трофей. Много съм щастлив, защото е изключително трудно да се спечели тази награда. Посвещавам я на Еузебио. Благодаря на семейството си, на половинката, на сина си. Това наистина е много емоционален момент за мен, каза Роналдо, след като получи  наградата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени