Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първанов: АБВ има готовност да се яви на предсрочни парламентарни избори

Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов (2000-2010) каза, че има готовност с движението си "Алтернатива за българско Възраждане" (АБВ) да се яви и на евентуали предсрочни парламентарни избори, ако има вот "две в едно". Той съобщи, че няма да участва в листата на проекта за евроизборите и няма намерение да създава нова политическа формация или да напуска БСП.

Първанов коментира, че медийна група разпъва чадър над председателя на БСП Сергей Станишев и определи като ”омагьосан кръг” издигането на Делян Пеевски за председател на ДАНС и подкрепата към Станишев.

Кадровите решения се вземат на друго място. Решенията се вземат в един кръг, в който участват председателят на БСП и Делян Пеевски. Единият е взел решението през лятото, другият взема решенията сега, коментира Първанов пред Нова телевизия.

Той заяви, че хората в сегашното правителство са били прочетени от списък по време на националния съвет на БСП. Когато започнала дискусията, Станишев я прекъснал с остра реакция. Първанов каза, че проектът му има подкрепата на депутати и министри от БСП, но нямало да ги "изтегля", защото държи на стабилността на кабинета.

Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП, аз искам БСП да се промени, заяви председателят на движение АБВ, според когото в БСП няма никаква чуваемост, има монолог.

На въпрос защо не се оттегли от партията, Първанов каза: ”Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”.

Във връзка с твърдението на вестник, че разполага със запис от среща между Първанов и Бойко Борисов, лидерът на движение АБВ каза, че от години не е срещал бившия премиер и ще съди вестника за твърденията му. Първанов каза, че в Банкя не е бил и не знае къде живее Борисов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени