Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Найденов и Людмил Найденов се надяват на нова титла и на нова зала за "Марек"

Найден Найденов и Людмил Найденов
Снимка: БГНЕС


Найден Найденов и Людмил Найденов - двамата ни бивши национали, които от години работят в лидера в мъжкото ни волейболно първенство "Марек", коментираха ситуацията в българския шампионат, както и плановете за строеж на нова спортна зала в Дупница.

Според старши треньора Найден Найденов основен съперник за титлата е отборът на Габрово, в който от няколко години се влагат сериозни средства и неслучайно играе четвъртфинал в турнира за Купата на ЦЕВ. Според него може да се очакват изненади и от тимовете на "Монтана" и "Левски", като Найденов намекна, че целите пред "Марек" и този сезон са титла и купа. Найден Найденов говори в предаването "На финала" на Програма "Хоризонт" на БНР за победите на неговите волейболисти, за предстоящото местно дерби с "Пирин" в Разлог, както и за напусналия титуляр Златан Йорданов.

Според мениджъра на тима Людмил Найденов е настъпила положителна промяна в лигата след идването на новото ръководство и надеждата е, че нещата ще се развиват към по-добро финансиране на отборите и привличането на повече публика в залите. Той вярва, че общината в Дупница ще изпълни поетия ангажимент да построи нова зала, в която "Марек" да тренира и да играе мачовете си и срещу чужди съперници.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна