Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Решението на Калфин за мен е глупаво политически

Снимка: БГНЕС

Действията на групата около Георги Първанов предизвикват масовото неодобрение сред актива на БСП - това заяви лидерът на партията Серегй Станишев след националното съвещание на левицата в Пловдив. Според Станишев БСП има амбиция да бъде първа политическа сила на предстоящите евроизбори. Заявката на АБВ да участва във вота с отделна листа  ще консолидира партията, е категоричен Станишев. Като се позова на изказаните мнения на участниците в срещата, Станишев заяви, че става дума за морална оценка и тепърва ще се обсъжда ще има ли и какви могат да са евентуалните мерки по устав. Станишев изрази разочарованието си лично и като лидер на БСП от присъединяването на Калфин към проекта АБВ:

Това решение за мен е глупаво политически. В крайна сметка неясно мотивирани са позициите и аргументацията, която се изразява от членове на БСП, какъвто Ивайло Калфин не е, които заявяват, че подкрепят и ще работят за тази листа на АБВ. Това действие е насочено срещу БСП. То обективно обслужва нашия основен политически опонент ГЕРБ, подкопава основите на правителството, в крайна сметка издава и една политическа шизофрения. И естествено, на това съвещание беше важно да чуем мнението на председателите на Общинските партийни съвети. Изказванията варираха в различна степен и градация на емоционалност в спектъра от това да има категорични действия и мерки срещу такива членове на БСП, до призива да се отправи още един апел към тях да спрат това, което са започнали. Ако не спрат, в противен случай, да си носят последиците за себе си.

Добре е, че всичко това се случва сега, за да имаме време при изборите да реагираме, заяви още Сергей Станишев. Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, каза той и подчерта също, че може да бъде еврокомисар и без тези избори. Лидерът на БСП допълни, че победата на партията е важна и за България, и за европейските социалисти, както и за сегашното правителство, за да получи то доверието, от което има нужда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна