Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат съобщи за натиск и масови уволнения на членове на ГЕРБ в Търговище

За огромен политически натиск и масови уволнения на членове на политическа партия ГЕРБ съобщи в Търговище депутатът Дарин Димитров. Той упрекна БСП и ДПС в кадруване в петте общини на областта.

Уволнени са служители, ръководителите на структурите на ГЕРБ в Попово, Омуртаг и Опака - Стефан Иванов, Митко Стайков и Борислав Борисов, дадоха конкретни примери.

В петък отстраниха и директора на Бюрото по труда в Попово, все още няма назначен заместник, спряга се лице – член на ДПС. В нашата област и в нашите общини са дадени на ДПС, общо взето БСП тук няма думата, каза Стефан Иванов.

Митко Стайков посочи: Тотално махане на хора, които са членове и симпатизанти на партията. Толерират се хора, които са от ДПС и БСП, основно от ДПС. Ето един елементарен въпрос - за кадруването. Тук кадрува ДПС.

Борислав Борисов заяви: Жалко е, че така се управлява. Политическите гонения са масови. Още от началото на мандата, ако приземим нещата на територията на община Опака - съветниците от ГЕРБ не са в постоянните комисии. В Опака ситуацията е много тежка, независимо, че  40 процента от съветниците сме от ГЕРБ, нищо не можем да направим, защото те са 60 на сто.

Според ръководството на партията до няколко дни ще бъде уволнен и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Невяна Захариева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени