Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново отбелязаха Деня на прегръдката

Снимка: Катя Чорова
Във Велико Търново бе отбелязан Международният ден на прегръдката, възникнал в САЩ през 1986-та година. Половин час двайсетина ученици от Американския колеж в града прегръщаха минувачите пред сградата на общината.

Прегръдката е, за да стоплим сърцето на хората, да им се разчупи малко забързаното ежедневие и да не е празник само за американците, където е започнал, ами да навлезе и сред нас, заявиха инициаторите.

Непознатите хора просто се чудят какво се случва, защото не е нормално, нали, някой да раздава прегръдки, обаче после като разберат, че това е за добра кауза и всички тук сме добронамерени, се отпускат, така да се каже, и ние всъщност искаме по този начин да сближим хората, непознатите хора, които срещаме по улиците всеки ден, които просто всеки ден минават покрай нас, ние не ги забелязваме и ние не знаем нищо за тях. По този начин ние искаме да ги сближим.

Нестандартната си акция младежите посветиха на кандидатурата на Велико Търново за европейска столица на културата през 2019 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна