Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка в София е нормална при зимни услови

Общо 197 снегорина почистват улиците на София

Специални екипи отстраняват ледените висулки от подлези и спирки

Снимка: БНР

Пътната обстановка в София е нормална при зимни условия. Кметът Йорданка Фандъкова инспектира работата на снегопочистващите фирми тази сутрин. 197 снегорина почистват улиците на София.

Приоритет са трасетата на масовия градски транспорт. С помощта на пожарната екипи на Столичната община отстраняват опасни ледени висулки от подлези и спирки, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

През тази нощ работиха всички фирми. Обработиха изцяло улиците с масов градски транспорт. До този момент Градският транспорт се движи по график. Малки закъснения има по високите участъци на Балша, Клисура и на други високи места. В момента се обработват спирки, подлези. Възложила съм да се влиза и по малките квартални улички, разбира се, там, където е възможно, където няма много спрели автомобили. В момента се почистват и висулките под мостовете, тъй като има опасност да се нарани някой. През нощта 136 души са потърсили подслон в нашите кризисни центрове, 8 души само тази нощ са прибрани от мобилните екипи. Тъй като температурата беше много ниска, помолихме дори и граждани, които имат информация за хора, които са бездомни, да ги приберем в центровете, така че продължава работата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна