Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерън беше критикуван за опита му да даде гаранции за имиграцията, без да има официални данни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън беше критикуван за опита му да даде гаранции за имиграцията, без да е видял официални данни. В интервю за Би Би Си вчера Камерън заяви, че броят на идващите да работят във Великобритания българи и румънци е в "разумни граници", откакто бяха вдигнати ограниченията от 1-ви януари.

По-късно вечерта обаче, по време на бизнес конференция в Уестминстър, той беше принуден да признае, че изявлението му не е базирано на някаква официална статистика.

Йън Остин от Комисията по вътрешни дела коментира, че Камерън не би трябвало да бърза да се изказва неподготвен по такъв чувствителен въпрос. Остин, който е депутат от Лейбъристката партия, допълни, че страната има нужда от имиграционна политика, основаваща се на факти, а не на слепи чувства.

Много по-тревожна за премиера е реакцията на депутатите от неговата Консервативна партия, чийто бунт той вероятно целеше да потуши с последното си изявление за имиграцията, коментираха политически наблюдатели на Острова. Депутатът Джон Барън заяви, че опитът на Камерън да избегне конфронтация не е решение на въпроса.

В четвъртък в парламента ще бъдат внесени за обсъждане 50 поправки в Закона за имиграцията, изготвени от разбунтувалите се депутати, но те самите твърдят, че определените за това четири часа съвсем не са достатъчни.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна