Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестмесечният британски принц Джордж се радва на първата си почивка в чужбина

Кралското бебе принц Уилям херцогиня Кейт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кейт Мидълтън и нейният син се присъединиха към останалата част от семейство Мидълтън за традиционната годишна почивка на остров Мустик, като оставиха нейния съпруг и баща на детето, принц Уилям, в Кембридж. Шестмесечният Джордж пътува със семейството и трима кралски  бодигардове със самолет „Джъбмо 747” и се е държал много добре  по време на полета.

Семейство Мидълтън обикновено отсяда, в струваща 19 000 паунда на седмица вила, на частния остров, станал известен когато сестрата на кралицата, принцеса Маргарет, получи къща за отдих там. На целия остров има 74 луксозни вили и един малък хотел. Собственик на една от вилите е Мик Джагър, а островът е постоянно охраняван от бодигардове. Миналата година обаче папараци успяха да заснемат бременната Кейт по време на разходка по плажа със съпруга й.

Източници от кралския двор потвърдиха снощи, че принц Уилям е предпочел да пропусне почивката тази година, защото е на 10-седмичен курс по селскостопански мениджмънт.

Джордж, който е трети престолонаследник, ще трябва да свиква с дългите полети. През април той ще трябва да пътува с неговите родители до Австралия и Нова Зеландия. Преди да е навършил 9 месеца Джордж вероятно вече ще е прелетял около 70 000 километра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна