Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетик" Билбао спря "Реал" Мадрид

"Атлетик" даде само точка на "Реал" Мадрид
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Атлетик" Билбао не позволи на "Реал" Мадрид  да се изкачи второто място в Испанското първенство.

"Атлетик" и "Реал" приключиха 1:1  в мач от 22-рия кръг и така статуквото се запази. "Реал" Мадрид остава на третото място, но със спечелената точка на стадион "Сан Мамес" се изравни с големия съперник "Барселона".

Каталонците и "белият балет" имат по 54 точки в актива си, но "Барселона" е на второ място благодарение на по-добрата с голова разлика. От своя страна "Атлетик" Билбао остава на 4-то място с 43 точки.

Първото полувреме бе равностойно, а през втората част гостите атакуваха по-често. В 50-ата минута нападателят на мадридчани Кристиано Роналдо изпрати топката в мрежата на домакините, но страничният съдия веднага маркира засада на португалеца и голът не бе признат. В 65-ата минута Кристиано Роналдо проби по левия фланг и подаде по тревата в наказателното поле на домакините, където младият Хесе я отклони в мрежата - 1:0 за "Реал" Мадрид. В 73-тата минута влезлият като резерва Ибаи Гомес с отлично воле от 20 метра изпрати топката в страничната греда, след което топката влезе в мрежата на Диего Лопес - 1:1. Две минути по-късно - в 75-ата минута, след спречкване в наказателното поле на домакините, Кристиано Роналдо бутна леко с лявата с ръка играч на "Атлетик", който театрално падна на земята. Решението на главния съдия бе - червен картон за най-добрия футболист в света за 2013-а година и носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени