Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В апартамента на Филип Хофман са открити 65 пълни и 5 празни пакетчета с хероин

Филип Сиймор Хофман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

65 пълни и 5 празни пакетчета с хероин, използвани спринцовки и лекарства, отпускани с рецепта, са намерени в апартамента на актьора Филип Сиймур Хофман . Една от иглите е била забита в ръката му. Властите проверяват дали наркотикът е бил смесен с други вещества. Това стана ясно ден след като 46-годишният носител на Оскар беше намерен на пода в банята си. Хофман е трябвало да вземе трите си деца и да бъде с тях. След като не го направил, приятелят му - сценаристът Дейвид Кац- отишъл да го потърси и го намерил в безсъзнание. "Бърза помощ" констатирала смъртта му.

Семейство Хофман публикува изявление в което се казва:

Ние сме опустошени от загубата на нашият любим Фил. Оценявме вашата любов и подкрепа... Това е трагична и внезапна загуба и ви молим да уважавате неприкосновеността на личния ни живот през това време на траур. Молим ви запазете Фил във вашите мисли и молитви.

Актьорът завършва едно от най-реномираните учебни заведения за актьорско майсторство и филмово изкуство - Нюйоркският университет през 1989-а г. Пристрастява се към наркотиците и алкохола още 20-годишен и 2 години по-късно отива да се лекува от зависимостта. В продължение на 23 години актьорът е далеч от наркотиците и алкохола. През 2013-а г. обаче заради зависимост от хапчета и хероин се връща отново в клиниката за детоксикация за 10 дни. През тази година трябва да излязат няколко филма с негово участие.

Кариерата си в киното Хофман започва с второстепенни роли. Именно такава роля - във филма "Усещане за жена " го изстрелва при звездите, когато е на 24 години. Хофман играе и на Бродуей, а за изявите си на театралната сцена три пъти е номиниран за наградите "Тони". Три пъти е номиниран и за поддържащи роли за "Оскар". През 2005-а г., за ролята на писателя Труман Капоте, печели "Оскар" и "Златен глобус" за мъжка роля в драматичен филм. Играе в близо 50 филма, сред които "Талантливият мистър Рипли", "Игрите на глада", "Учителят", а през 2010-а г. дебютира и като режисьор. Има три деца от дългогодишната си приятелка, дизайнерката Мими О, Донъл.

Според разследването, очевидец е видял Хофман да тегли голяма сума пари от банков автомат, а след това се срещнал с двама мъже.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени