Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Терзиева: Започва реформа във ВиК сектора

Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри новия 24-километров участък по трасето Кърджали-Подкова, част от пътя за Гърция през Маказа. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет, чрез Оперативна програма "Транспорт". Участъкът скъсява пътя до Маказа с 11 минути. По него са изградени 6 мостови съоръжения и 9 кръстовища. Министър Десислава Терзиева обясни, че се работи усилено и по околовръстния път на Кърджали, за да бъде избегнат засилен трафик през Кърджали от и към граничния пункт Маказа-Нимфея.

Тази година Министерството на регионалното развитие ще инвестира още 350 хиляди лева в довеждащия водопровод на Кърджали, заяви още министър Терзиева. С парите ще бъдат реконструирани повече от 300 метра водопровод, като се очаква дейностите да започнат през пролетта.

Започва реформа във ВиК сектора, съобщи регионалният министър. През 2014-а година министерството ще инвестира общо 43 млн. лв. във водния сектор. За първи път ще бъдат отпуснати около 23 млн. лв. за изграждане на язовири.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна