Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предложението на "Атака" за промени в ЕРП-та не мина в комисия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Парламентарната енергийна комисия отхвърли предложението на партия "Атака" за преобразуване на електроразпределителните предприятия в дружества с преобладаващо държавно участие. По данни на националистите само за 2011-а година трите ЕРП-та са изнесли от страната ни около 3,8 милиарда лева.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров приватизацията на ЕРП-та е извършена в нарушение на националния интерес. 

Откакто бяха продадени тези дружества, услугите за граждани се влошават, цената на тока се качва непрекъснато и няма изгледи тази тенденция да се обърне. 

Според Явор Куюмджиев от БСП: 

Ако държавата трябва да има контрол, то трябва да бъде мажоритарен дял. Дали ще бъде 51 процента, или 100, но не ме разбирайте като, че това е взето решение, аз просто ви отговарям на въпрос как би могло да стане. Никой не казва, че утре ще го правиме или че сме взели такова решение - категорично не.

Делян Добрев заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи предложението на "Атака" за ЕРП-та:

Ако ние виждаме проблем в тяхната работа, по-скоро трябва да се концентрираме дали Държавната комисия по енергийно и водно регулиране си върши добре работата. 

Председателят на енергийната комисия Рамадан Аталай от ДПС заяви, че не може инвеститорите да бъдат гонени, без преди това да е ясно дали институциите са си свършили работата: 

Държавната комисия по енергийно и водно регулиране защо не си е свършила работата да обърне внимание на изпълнителната власт?


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна