Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС гласува рекорден за София бюджет

| обновено на 06.02.14 в 11:17
Снимка: БГНЕС
Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за 2014-а година. Той е в размер на 1 милиард и 465 милиона лева, като 712 милиона лева са заложени в мащабна за града капиталова програма.
   
Като цяло рекорден бюджет. Приоритетите са същите като при предишните години - инфраструктура, транспорт, екология и образование. Много важна подробност в бюджета е рекордната капиталова програма от 712 милиона лева. През 2014-а ще бъдат направени пет пъти повече неща в града. Всичките тези пари ще бъдат инвестирани в София. 67 на сто от тези средства са по оперативните програми и са безвъзмездни, обясни председателят на бюджетната комисия към СОС Орлин Алексиев.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова това е бюджет на доверието и инфраструктурното развитие:
Проектът, който предложихме, е за бюджет в размер на близо милиард и половина. Това е с 250 милиона лева повече от миналата година. Действително рекорден бюджет, който всъщност се дължи основно на рекордната капиталова програма.

Общинските съветници от БСП заявиха, че няма да подкрепят бюджета за 2014-а година, защото липсва план-стратегия за развитието на София.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна