Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Орешарски подари на олимпийците ни националното знаме, икона на Св. Георги Победоносец и книгата "Чудесата на България"

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с българските олимпийци в Сочи
Снимка: БТА

Достойно представяне на Олимпиадата пожела министър-председателят Пламен Орешарски на българските спортисти в Сочи. Часове преди официалното откриване на Игрите премиерът се срещна с българските олимпийци и лично им пожела успех.

Министър-председателят подари на спортистите националното знаме, икона на Св. Георги Победоносец и книгата "Чудесата на България".

Вие сте от чудесата на България и в следващата книга трябва да включат и вас. Важното е да постигнем добри резултати, обърна се министър-председателят към нашите олимпийци.

Министър-председателят отбеляза и големите инвестиции, направени за Игрите в Сочи, които очевидно надхвърлят годишния БВП на страната.

Олимпиадата отминава, но построеното остава, подчерта премиерът. По думите му така се развива и регионът, защото една олимпиада носи развитие на местната икономката.

Според премиера не може да се говори, че има открит бойкот на Олимпиадата. Той отбеляза, че ще присъстват 60 лидери и че се радва, че българският премиер е един от тях.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна