Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" свика протест срещу новия областен управител на Хасково

Снимка: haskovo.bg

Пред областната администрация се проведе протест на недоволни от назначаването на представителя на ДПС Кадир Исов за областен управител. Протестът, организиран от партия "Атака", протече мирно и без ексцесии. Въпреки призивите на симпатизанти да се отправят към хотел "Родопи" в Хасково, където има събиране на младежкото ДПС, това не стана. 

Според националистите, областният управител на Хасково не трябва да бъде политическо лице, а експерт. Мотивите са, че регионът е специфичен защото е вход на България и граничи с Турция и Гърция. Освет това проблемите на областта като безработица, демографска криза и бежанска вълна, могат да бъдат решени само от лице, отдалечено от различните партии, а не политическа фигура. 

Оратори на митинга бяха депутатите от "Атака" Магдалена Тасева, Гален Монев и Павел Шопов, които категорично заявиха, че с назначението на ДПС, регионът ще се турцизира, че ДПС ще разшири обръча от фирми и ще се задълбочи демографският проблем. Според Павел Шопов, един областен управител от движението може да си затвори очите за бежанската вълна и да не провежда правилната политика. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна