Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митинг срещу EVN в Пловдив прерасна в политически

Снимка: БГНЕС

Със скандирания “Мафия” и "Не на монополите”, пред централата на енергийното дружество EVN в Пловдив се проведе митинг, който прерасна в политически. 

Пред над 300 привърженици на ВМРО и "България без цензура", развяващи партийни знамена и българския трикольор, Красимир Каракачанов призова Прокуратурата и управляващите:

Не ни залъгвайте с празни приказки за фиктивни намаления на цената на тока. Не ни залъгвайте, че до края на годината може би няма да увеличавате цената на тока. Нашите искания са: ревизия и пренарушения тези хора договорите да бъдат развалени и да бъдат изгонени от България. Защото печалбата, която тези хора източват, тя е в размери няколкостотин милиона евро на година. Тя отива и верно работи за чешки, австрийски и немски пенсионни фондове, но тя не работи за българските граждани. 

По думите на Николай Бареков, големият проблем на България са колкото монополите, толкова и "крадливите  политици" от партиите на статуквото. След следващите избори ситуацията в страната ще е различна, прогнозира Бареков и обеща, че ако е в управлението ще предприеме операция "Чисти ръце”: 

Това няма да бъде разчистване на сметки на управляващите с опозицията. Ние няма да засягаме сърцевината на партии, като БСП, ГЕРБ и дори ДПС. Уважаваме тези партии. Ако оцелеят, нека работят и да се развиват, в тях има много достойни хора. Но, тяхната върхушка най-вероятно ще попадне под ударите на закона. Умолявам г-жа Мая Манолова да не бърза с промените в Наказателния кодекс, защото ще ни трябва членът с доживотния затвор.

Участниците в митинга преминаха в шумно шествие по централната пешеходна улица, като към тях се присъединиха  и десетки граждани с призив за намаляване на цените на тока и търсене на отговорност от монополистите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени