Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С нов разпит на Христо Бисеров продължава делото срещу нападателя на Доган - Октай Енимехмедов

Снимка: БГНЕС

С втори разпит на Христо Бисеров днес продължава делото срещу нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Заради разминавания в показанията Бисеров ще бъде изправен на очна ставка със служителя от Националната служба за охрана Георги Райков.

След упорито призоваване, неколкократно неявяване миналия месец, след като беше обявен за общодържавно издирване, Христо Бисеров застана пред съда, за да разкаже драматичния си спомен от преди една година, когато Енимехмедов прекъсна прощалната реч на Ахмед Доган на конференция на ДПС. Кадри от събитието, което обиколи световния видеообмен, показват как Бисеров се опитва да овладее съпартийците си, докато малтретират вече неутрализирания неуспял стрелец. Различия по отношение на оръжието на нападателя на Доган между бившия втори в ДПС и охранителя Райков са причината днес Бисеров пак да е в съда. Тази публичност определено не допада на разследвания за пари бивш заместник-председател на парламента и на ДПС. Първата му публична поява, след като излезе от активната политика и стана обвиняем, беше съпътствана от репортерски хаос и въпреки това Бисеров не отговори на нито един от въпросите с железния аргумент:

Тъй като моят разпит не е приключил, не мога да правя повече коментари. Когато приключи разпитът ми окончателно, тогава мога да говоря. Сега не мога.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени