Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейско по футбол за аматьори в Мездра

Мездра и Тетевен са българските градове- домакини, в които се провежда квалификационният турнир в 5 група от първия (междинен) кръг на VII-мото Европейско първенство по футбол за аматьори UEFA Regions Cup. Турнирът за Купата на регионите се провежда на всеки две години под егидата на УЕФА. В него участват отбори, съставени от футболисти- аматьори, които се състезават в даден регион (географска област) на съответната страна. Българският национален отбор (аматьори) се формира предимно от футболисти, които участват в сборните отбори от една от четирите "В" групи.

Финалите за 2010/11 UEFA Regions Cup ще се състоят от 21 до 28 юни в северозападния португалски регион Миньо, като мачовете ще се играят в Брага, Вила Верде, Барсело и Еспосенде.

Българският национален отбор (аматьори) е двукратен вицешампион на стария континент: през 2005 година от турнира в Краков (Полша), където загуби на финала от Баския с 0:1, и през 2007 година от турнира в Сливен, във финалната среща на който отстъпи пред поляците с 2:1 след продължения, в редовното време срещата завърши 1:1.

След Великден пък започва местният аматьорски футболен маратон- турнир на малки врати за фирмени, квартални и селски отбори. Началото е на 26 април, а финалите на 25 май.
По публикацията работи: Петко Котларски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна