Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мач между поколенията в Делейна

Празничен приятелски футболен мач си спретнаха мъжете във видинското село Делейна. Един срещу друг се изправиха големи срещу малки, бащи срещу синове. Условие за игра в отбора на големите бяха натрупания опит- на терена и извън него, и ...килограмите. Общински съветник, строителен предприемач и негови работници, шлосер, земеделски производител и граничен полицай- всички те мериха сили с младежи, по-малки с по 10-20 години. На играта не попречи неокосената трева на стадиона, която на места беше над коленете на играчите.

"Дойдохме за майтап, но ще играем за победа"- така се заканваха и от двата отбора. Съвсем очаквано големите, които на шега наричаха себе си "Титаните", победиха своите съперници на терена. Редовното време завърши с равен резултат- 3:3. Съдията, който в началото на мача не разполагаше и със свирка, си направи следобедната разходка между играчите, като не им пречеше особено. И продълженията завършиха без допълнителни голове. За да няма сърдити, предварителната уговорка между капитаните на двата отбора беше, ако резултатът е равен, всеки един играч да бие дузпа. По време на дузпите Джони от "големия" отбор получи червен картон, но съдията явно забрави за наказанието, защото именно Джони вкара победния гол за 7:6 в полза на "Титаните".

Настроение не липсваше- и по време на играта, и след нея. Нямаше и сърдити. Срещата-реванш е планувана за 12 юни- когато е традиционният събор. Мачът няма да се играе, само ако дотогава не се окоси сеното от стадиона, което е продадено на частно лице. За да може "и вълкът да е сит, и агнето да е цяло"- т.е. и сено да има, и мач да се играе, с купувача на сеното в момента се водят преговори за размяна на парцели.
По публикацията работи: Йорданка Герасимова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна