Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

In Memoriam за Натали

Четиристранен футболен турнир в памет на 16 -годишната Натали Славчова Димитрова се състоя в монтанското село Благово. Момичето загина миналата година в автомобилна катастрофа. Родителите на Натали взеха тежкото решение- да дарят органите на детето си и така спасиха живота на четирима души.
 
"През 2010 година село Благово изгуби едно прекрасно дете. Натали много обичаше футбола и можеше да постигне много... Тя бе дисциплинирана, упорита и много трудолюбива. Тя ни остави безценен пример за това как можеш да бъдеш отличен ученик, добър спортист и другар. Тя бе дете с голямо сърце. За да запазим спомена за нея жив, правим този турнир"- каза кметът на Благово Лъчезар Асенов. В състезанието участваха отбори от Монтана, Чипровци, Ерден и Благово.

"Изказвам своята съпричастност към скръбта на близките на Натали и им благодаря, че в болката си успяха да намерят сили и да помогнат на други страдащи"- каза при откриването на състезанието областният управител на Монтана Ивайло Петров.

"БФС даде специално разрешение момичето да бъде картотекирано и да участва през септември 2010 в юношеския национален отбор на България, но Съдбата реши друго..."- сподели Илиян Гоцов, треньор на децата на "Форца" Благово.

"Момчета, не забравяйте, че спортът сближава хората и в добрите, и в не толкова добрите моменти"- каза по време на награждаването кметът на Монтана Златко Живков.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна