Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотори и емоции на празника на село Рупци

Трети традиционен любителски мотокрос се проведе на пистата в близост до видинското село Рупци. В празничния 24-ти май жителите на селото имат и още един празник, те празнуват сбор. Преди първия старт състезателите демонстрираха на публиката мощта на моторите си. Състезанието протече в три манша-
в първия тур уменията си на мотора показаха най-малките. В другите два - "ендуро" и "чист-крос" мъжете си казаха думата, като издуха ауспусите на моторите си.
 
Събитието събра около 200 души, а за разхлада в горещия ден бе направен и подкрепителен пункт със студени напитки. На празник, като на празник- и малки и големи снимаха, разговаряха, коментираха и най-важното- усмивките грееха на техните лица.

Станислав Марков, един от организаторите на любителското състезание поздрави всички присъставщи. Всички ние, дойдохме за да покараме и да покажем колко е красив този спорт. Именно на такова мероприятие се създават контакти, приятелства, а защо не и бизнес, каза още Станислав Марков и обяви следващото мероприятие в региона - Мотокрос в град Кула по повод традиционния Кулски панаир, който по традиция се провежда в средата на месец август. Пистата в Кула, която изградихме е по-модерна и оборудвана, за което благодаря на местния бизнес и на Община Кула за подкрепата.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна