Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злакто Живков: Монтана ще разполага с класни играчи и през следващия сезон

Монтана е един от седемте клуба в "А" група, който притежава лиценз. "Ние не дължим пари на други отбори", коменрита ситуацията в тима кмета Златко Живков.

"Това е второто, най-добро класиране в историята на футболния клуб. Миналата година завършихме на 11 място, сега сме с място по-нагоре. Изиграхме два сравнително, равностойни сезона. Радващо е, че отбор като Славия е зад нас в класирането. Факт, е че Атанас Джамбазки вече не е треньор на Монтана, но това, което искам за заявя е, че съм му благодарен за усилията и работата, която положи в клуба. Около него в последния един месец имаше доста напрежение. Няма нищо извънредно и изненадващо в неговото решение. Занапред ще търсим по-добро класиране. Футболист като Атанас Чепилов избра да играе в "Берое", но предполагам, че са му предложили по-добра заплата, коментира Живков. Категорично мога да заявя, че и в следващия сезон отбора ще разполага с класни флангови играчи. Със сигурност няма да бъдат продължени договорите на Ахмет Фикмет, Атанас Фиданин и на Венци Алдев. За съжаление те претърпяха контузии и нямаше как да се изявят в отбора. При всички случаи те ще търсят други отбори. Най-вероятно до началото на първенството ще има и други футболисти, с които де се разделим, но това до голяма степен зависи и от новото треньорско ръководство. Набелязали сме над 15 имена за последните два месеца. Възможно е в редиците на Монтана да дойдат и преотстопени футболисти от грандовете ЦСКА, Левски и Литекс, каза Злакто Живков.

"Направихме ремонт на базата. До две седмици ще започне и подготовката на тренировъчния терен. Дължа да подчертая, че не само мъжкия отбор ни е грижа. Другите формации наброяват над 150 деца. Разбира се в отбора от новия сезон ще попаднат и имена от школата на Монтана", посочи още общинския кмет. По думите на Живков, Монтана има една от школите по футбол в България, където не се събират такси.

"Благодаря на хората, които помагат на отбора. Искам да подчертая, че Община Монтана не издържа футболния отбор. В града ни има хора, които милеят за развитието на футбола- така че, Монтана ще продължи напред- заяви Златко Живков.

Футболистите на Монтана завършиха на 10 място в първенството на АПФГ. Тази година футболния отбор отбеляза 90 години присъствие във футбола, който е и един от най-старите в страната.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна