Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Грозданов пое ФК "Монтана"

Стефан Грозданов е новият старши треньор на ФК "Монтана". Пред отбора и феновете го представи лично градоначалникът Златко Живков.

"Приех да работя в Монтана, тъй като вярвам на хората, които имат футболни сърца. Надявам се, че направих правилния избор и дано бъдещето го потвърди. Надям се нещата да вървят в добра посока- постепенно да подобрим играта и да постигнем по-добро класиране от миналата година", каза Грозданов.

Двама футболисти подписаха с Монтана в първия ден. Халфът Янко Сандански и нападателят Борис Кондев остават на стадион "Огоста" в следващите два сезона. За последно 31-годишният Кондев игра в азербайджанския Туран Товуз.
"Познавам ги от Пирин. Това са добри момчета с доказани качества. Очаквайте още изненади", каза 65-годишният футболен спец. Десет са новите футболисти, които дойдоха на откриването на новия състезателен сезон. Сред тях- левият защитник Радослав Бачев от "Черно море" и юношата на ЦСКА- халфът Николай Чипев.

"Двамата са близо до подписване на договори. Ще трябва да се види здравословното състояние на Бачев, който дълго време се възстановяваше от операция на минискус"- уточни Грозданов.

"Монтана започва 90-ия си сезон в своята история. Вярвам, че той ще бъде по-успешен от предишните. Вярвам на Грозданов, той е доказан специалист и съм убеден, че ще води отбора в правилната посока", заяви кметът Златко Живков. Футболистите излязоха за първата си тренировка с фланелки с надпис "Нося Монтана в сърцето си!". Утре те ще преминат задължителните медицински прегледи, а след обяд ще тренират на стадион "Мрамор" в Берковица.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна