Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин започна подготовка

"Бдин" Видин започна подготовка, на 8 юли ще играе контрола с "ЦСКА", съобщиха от пресклуба на "Бдин".

 
Пред около 120 фена на стадион "Бенковски", страши треньорът Альоша Андонов изведе 31 футболисти за първа тренировка. 17 са новите играчи, дошли на проба. От "Бдин" са освободени Момчил Милчов, Драгомир Иванов, Виктор Младенов, Любомир Цеков и Борислав Боянов. Изненадващо голмайсторът на видинския тим в предишния сезон Борислав Борисов се отказа да тренира, с мотива, че спира с футбола на професионално ниво и желае да продължи висшето си образование.

По-известните имена, които са на проби във Видин, са нападателят с авторитетна визитка Десислав Русев, преминал през отборите на "Литекс", "Видима"- Раковски, "Спартак"- Варна и "Калиакра"- Каварна и Явор Тричков от "Чавдар"- Бяла Слатина. На 2 юли за първа тренировка Андонов очаква още по-впечатляващи имена - Марио Метушев и Марио Близнаков. Видинската връзка с гранда ЦСКА също проработи, и в "Бдин" са третият вратар на червените Божидар Стойчев, капитанът на набор 1992 Милен Кикарин и талантът Георги Амзин. Във Видин пристигна и бившият играч на "Ботев"- Враца Николай Хаджиниколов.

Другите нови имена са: Николай Велков и Филип Матеев от "Локомотив"- София, Цанислав Карасинтеров от "Славо", Мирослав Косев от "Янтра" Габрово, Михаил Милчев от "Ботев" Криводол, Деян Бекяров от "Локомотив" Септември, Росен Стоименов от кипърския "Кисос" и Иван Нешев от "Ботев" Козлодуй. Трима юноши от школата на "Бдин" също започнаха подготовка с отбора - Владислав Янчев, Кристиян Любомиров и Александър Киров са младите надежди на видинската школа. От играчите, извели отбора до промоция в професионалния футбол тренират вратарите Станислав Антонов и Здравко Милчев, както и полевите играчи Куатара Мамаду, Александър Соколов, Ангел Цолов, Калоян Цветков, Георги Илиев, Даниел Михалов, Марян Станчев, Петър Трифонов, Ивайло Иванов, Иван Иванов, Детелин Ченешков и игрещият треньор Зоран Цветкович. В края на седмицата в тренировките ще се включи и топ-офанзивният играч на видинчани Цветомир Тодоров, който е на гости при родителите си в Италия. До два дни пристига и талантът Марио Миленков.

Ясна е и програмата за подготовката на отбора. "Бдин" ще се готви изцяло във Видин, но за първите две контролни срещи ще направи лагер в Дупница. На 5 юли видинчани ще заминат за Дупница и ще останат там до 8 юли. На 6 юли играят в Самоков със "Славия", а на 8 юли- с "ЦСКА". Следващите контроли са на 16 юли с "Монтана", на 19 юли с "Ботев" Враца /все още се уточнява дали мачовете ще се играят във Видин/, на 21 юли с "Миньор" Перник в Троян и на 30 юли- с "Чавдар" Бяла Слатина. Урежда се още една контролна среща за 5-6 август, която ще е във Видин и тогава ще е официалното представяне на отбора преди старта на първенството на 13 август с мача във Видин между "Бдин" и "Банско".

"Новият сезон предлага интересна програма. Сериозни съперници ни чакат в първите три кръга- едни от най- добрите отбори в групата. Програмата може и да е много лесна и много трудна, но всичко зависи от нас. Ако играем добре, ще победим. Всички отбори в групата работят добре, но все пак мисля, че трудното мина. Целта "Бдин" да влезе в "Б" група бе изпълнена, защото "Бдин" заслужава да играе в професионалните групи. Надявам се на добра подготовка, добри мачове в "Б" група и на това място, което сме заслужили с добрите си игри. А ако ни се отдаде да атакуваме "А" група, ще я атакуваме."-
заяви старши треньорът на "Бдин" Альоша Андонов преди първата тренировка.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна