Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локо" Мездра победи "Ботев" Враца с човек по-малко

Отборът на Мездра приключи участието си на футболния турнир на името на известна марка спортни стоки, организиран в Тетевен. Надпреварата бе и проверка на възможностите на футболистите на "Локомотив" за предстоящия сезон в Северозападната "В" аматьорска лига.

След катастрофална загуба от израелски тим с 6:1 и равенство 0:0 с домакините от Тетевен, "железничарите" победиха "Ботев" Враца с 1:0 в екшън мач с три червени картона. Два от картоните с червения цвят получиха футболисти на "Локомотив", а с един бе наказан играч на "Ботев". И двата отбора пропуснаха по един единайсетметров наказателен удар, Данчев- в 52-та минута за врачанския тим и Боянов от мездренчани в 57-та минута. Единственото попадение в мача в полза на Мездра реализира бившия играч на ЦСКА Петър Златков в 82-та минута. До края на срещата "железничарите" удържаха преднината си и така записаха победа в последния си мач от надпреварата.

И нещо, което заслужава похвала. На връщане към Мездра между селата Гложене и Ябланица футболистите на "Локомотив" забелязват обърнат в канавката автомобил. От смачканата кола те измъкнали и оказали първа помощ на пострадалия мъж.
По публикацията работи: Петко Котларски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна