Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозна селекция в отборите от Северозапада

След влизането на "Бдин" Видин в Западната "Б" футболна група, като лидери за първото място в Северозападната "В" група се очертават отборите на "Ботев" Козлодуй и "Локомотив" Мездра, съобщи сътрудникът на РАДИО ВИДИН Хари Яръмов. И двата отбора показаха, че в досега изиграните контроли срещи са направили добра селекция и се борят за място в професионалния футбол. По право в аматьорската група се включват и отборите от Берковица и Криводол, които изпаднаха през миналия сезон от "Б" групата, което още повече засилва интригата в формацията.

Отборът на "Ботев" Димово, който бе един от лидерите в трета дивизия се отказа от участие, поради финансови затруднения. Остава "Балкан" Белоградчик, който завърши на 12 позиция и най-вероятно ще бъде един от участниците от областта в аматьорската дивизия.
Първенецът на видинския регион "Ботев" Грамада пък не желае да се включва в надпреварата на Северозапада. Както сподели за РАДИО ВИДИН председателят на Зоналния съвет на футболния съюз във Велико Търново Георги Велинов, най-вероятните участници в новото първенство ще бъдат отборите от Червен бряг и "Дунав 98" от Селановци. При направената проверка на стадионите се оказва, че те отговарят на изискванията за аматьорски футбол. До 21 август, когато е началото на шампионата в Северозапада, има още време.

Новият старши- треньор на "Ботев" Криводол и бивш треньор в школата на "Локомотив" Мездра- Диян Попов, привлече в отбора си братята Стилиян и Валентин Лалови, съобщи сътрудникът на РАДИО ВИДИН Петко Котларски. Лалови са млади таланти от школата на "железничарите". Отборът от Криводол се е прицелил и към друг футболист- Виилян Борисов от Лом.

Здрава селекция и сериозна подготовка води "Локомотив" Мездра за предстоящия сезон в Северозападната "В" футболна формация. Старши- треньорът Николай Нинов натрупа богат опит като помощник- треньор през двата изминали сезона в елитната "А" група. Всичко това явно личи в стремежа към сериозна селекция в отборите на Северозапада и битката за влизане в групите на професионалния футбол.
По публикацията работи: EКИП РАДИО ВИДИН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна