Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 шахматисти- в благотворителен блиц турнир

40 шахматисти, на възраст от 7 до 72 години участваха в благотворителен блиц турнир в градската градина във Видин, съобщиха от видинския шахматен клуб "Найден Войнов".

Победител в турнира е Мирослав Милчев, следван от Илиян Илиев и Мирослав Костов. Сред неградените състезатели на първо място се класира Радостин Бушев- на /12г./, следван от Любомир Вачев и Евгени Филипов. Първото място до 18 г. спечели Едуард Миленов, второ място спечели Мартин Иванов, трети остана Деян Захариев. От дамите най-добре се представи 14 годишната Мариям Първанова, а във възрастовата група до 14 години награди взеха Васко Христов, Иван Василев и Петър Тодоров.

Общо 18 парични награди на стойност 340 лв и грамоти бяха раздадени на участниците. По време на турнира се събираха и средства за лечението на 3-годишната Цветелина от видинското село Раковица, която се нуждае от спешна операция. Шахматният турнир се проведе с финансовата подкрепа на ЛАЙЪНС КЛУБ - ВИДИН.

Предстои провеждането на най-голямото събитие за шахматната година- II Шахматен фестивал за любители, който ще се състои от 21 до 28 август в Белоградчик. Общият награден фонд е 15 000 лв., съобщиха още от видинския шахматен клуб.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна