Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още преди първия мач в елита, от "Ботев" обещават да останат там

Старши-треньорът на "Ботев" Сашо Ангелов обяви днес, че е наясно със стартовия състав, с който ще излезе в събота срещу "Светкавица" Търговище, в първия мач от елитната "А" група, където врачани се връщат след 21-годишно отсъствие.

"Готов съм 99% със състава, но логично няма да го назова", заяви Ангелов. Той призна, че е наясно и с очакванията на публиката, която иска от възпитаниците му единствено победа. Според Ангелов противникът е доста сериозен, тъй като се е подсилил със 7-8 нови имена, които са повишили класата му. Наставникът на врачани уточни, че при евентуален провал на старта няма да чака до 5-ия кръг, за да поде оставката си, а ще го стори по-рано. Старшията призова всички истински привърженици на "Ботев" да дойдат на стадиона и да бъдат малко повече търпеливи в дебютните изяви на възпитаниците му. Треньорът отказа да прогнозира на кое място смята, че ще завърши "Ботев" в края на шампионата, както направи преди година, когато обяви, че тимът му гони промоция за елита. Този път Ангелов беше скромен и обяви само, че врачани и догодина ще са в "А" група.

Нов ред за журналисти и зрители ще бъде въведен при влизане на стадион "Христо Ботев" в града под Околчица от началото на новата кампания в "А" група, обяви изпълнителният директор Пламен Николов. Медиите ще заемат 30-ината свободни места в малката ложа, където доскоро сядаха ВИП гостите на всеки мач. Важните клечки ще седят пък в сектор А-1, който е обособен като ВИП ложа. Капацитетът на тоз сектор е 115 места, но заради изискванията на БФС да се предоставят по 20 места за гостуващите отбори и гости от централата, ще бъдат продавани само 90 седалки. Бронзовият медалист от Щатите охлади мерака на телевизиите да предават на живо мачовете на "Ботев", като припомни, че договор да снимат е подписан само с БНТ и ТV7.

Пламен Николов призова истинските привърженици на "Ботев" да дойдат в събота на мача и да подкрепят своя отбор. Той отказа да коментира т.нар. скандал с агитката на врачанския клуб, като отправи 3 въпроса към тартора на местната агитка: 1. Защо не е отчел пари от календарите на тима и юбилейната книжка, издадена за 90-годишнината на "Ботев"? Колко пари от клубната каса са получили феновете миналия сезон, за да подкрепят любимците си? На кой отбор са тези фенове, които се правят на известни чрез декларации по медиите и листовки, разлепени в центъра на града, щом не подкрепят отбора си?
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна