Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК "Монтана" стартира в първенството с оптимизъм

В събота, от 18 часа, е първият мач на монтанци за новия сезон- нашите гостуват на "Черно море" Варна.

"С привличането на новите момчета ще се вдигне нивото на отбора. Надеждите ни са за по-добро представяне, тъй като свършихме добра работа по време на подготовката", коментира старши треньорът Стефан Грозданов. Във ФК "Монтана" бяха привлечени 10 нови състезатели. 99% от тях са играли за последно или в различни периоди в разпадналия се "Пирин" Благоевград. Наставникът на монтанци няма да може да разчита на двама от новите- все още не са уредени нещата с ЦСКА за преотстъпването на десния защитник Александър Дюлгеров; а централният защитник, привлечен от "Черноморец" Поморие Емил Копаранов е с контузия. 196-сантиметровият Търновски Крауч има разтежение. В Монтана остана и капитанът Данеил Гаджев. Полузащитникът изтърява наказание от два мача, наложено му през миналия сезон. "Черно море" има зъб на Монтана, тъй като в последния мач във Варна през пролетта монтанци взеха точка и на практика изхвърлиха "акулите" от участие в Евротурнирите.

"Очаквам домакините здраво да се хвърлят. Момчетата са готови да окажат съпротива и да играем нашата си игра", каза Стефан Грозданов. В групата е и последното ново пълнение в състава на Монтана- нападателят Димитър Илиев. Твърде вероятно е 22-годишният голаджия да влезе по-късно в игра. Илиев се присъедини към тима в понеделник и има само няколко тренировки с новия си отбор.

По време на контролите от подготвителния период "Монтана" записа само една загуба. Възпитаниците на треньора Стефан Грозданов отстъпиха с 0:1 на столичния "Славия". Пет от срещите се играха в Банско, където Монтана направи два лагера. В Пиринския Балкан монтанци биха с по 2:0 "Септември" Симитли и "Малеш" Микрево, с 2:1 "Локомотив" Пловдив и с 4:1 албанския "Теута". Равенство 1:1 сътвориха монтанци във Враца срещу новака в елитната група "Ботев". Една от победите с 3:1 бе във Видин срещу "Бдин", а в последната си контрола от подготовката монтанци биха на стадион "Огоста" с 2:0 "Чавдар" Етрополе.

Голмайстор по време на подготовката стана бразилецът Луис Едуардо. Нападателят отбеляза общо 5 гола. Новото попълнение в състава Борис Кондев и Йордан Тодоров- Паро се разписаха на два пъти в контролите. По един гол вкараха: Владимир Мичев, Даниел Гаджев, Янко Сандански, Валери Беров, Георги Серафимов и Мартин Станкев, но двамата по-късно бяха освободени.

"Монтана ще играе за победа във всеки един мач. Вярвам, че ще покажем добра и резултатна игра"- каза изпълнителният директор на клуба Румен Панайотов, който е оптимист за мача във Варна.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна