Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" би в контрола "Ботев" с 2:1

Футболният шампион на България "Литекс" победи с 2:1 ОФК "Ботев" Враца в контролна среща, играна преди обяд на едно от тренировъчните игрища край градския стадион в Ловеч. Победата бе подарък за 45-тия рожден ден на наставника на домакините Любослав Пенев, който имаше повод да черпи вчера. "Оранжевите" бяха по-добрият тим на терена преди почивката, макар че излязоха на терена без 6-има национали и трима контузени титуляри- Небойша Йеленкович, Максим Жос и Том.

В този мач като титуляри за "Ботев" започнаха: Станев, Куанг, Пенчев, Ванков, Дениран, Валериев, Ценовски, Коконов, Костадинов, Вълков и Михайлов.

"Ботев" създаде условия за гол още от съблекалните- във втората минута, след грешка в защитата на зелените, Деян Джерманович излезе сам срещу вратаря и опъна мрежата зад гърба му за 1:0. В 31-ата минута уругвайският полузащитник на "Литекс" Роберт Флорес изведе в отлична позиция Светослав Тодоров и опитният голмайстор не сгреши за 2:0.

През втората част и двамата треньори направиха доста смени, като беше даден шанс и на момчета от школата. В 75-ата минута Димитър Георгиев, който е собственост на "Литекс", но е преотстъпен във Враца, беше съборен в пеналта и Ивайло Данчев превърна отсъдената дузпа в гол за крайното 2:1.

Веднага след срещата футболистите на "Ботев" бяха разпуснати за 2-дневна почивка. Те се събират отново в неделя, в 18 часа, на стадион "Христо Ботев" във Враца за поредната си тренировка.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени