Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжете на "Видабаскет" под въпрос за сезон 2011-2012

Въпреки подадената заявка за участие в държавното първенство за сезон 2011-2012 година, Видин най-вероятно ще се окаже без представителен тим в "А" групата на страната- съобщават от БК "Видабаскет" Видин. За пръв път от 50 години насам видинската публика ще остане без свой представител в баскет елита на страната.
 
"Причините са единствено финансови- липса на средсва за депозит за участие и 6000 лева задлъжнялост към превозвачи и Българската федерация по баскетбол от предходната състезателна година"- уточни за РАДИО ВИДИН Росен Ракаджиев. На БК "Видабаскет" е поставен ултиматум до края на септември 2011 г. да се издължи към БФБ и да внесе 3000 лева за участие в първенството. В противен случай, въпреки подадената заявка, тимът няма да бъде включен в разиграването на жребия за първенството на "А" група.

"За издръжката на мъжкия тим ръководството на клуба до последно разчиташе на гласуваните средства от ОбС Видин за спортна дейност през 2011 г., които въпреки многократните обещания от Общината, не стигнаха до сметката на "Видабаскет". Не са получени и обещаните две общински жилища за въшни състезатили и за старшитреньора Николай Колев. При така създалата се ситуация "Видабаскет" е в невъзможност успоредно с петте детско-юношески отбора да поддържа и представителен мъжки тим през този сезон"- категоричен е Росен Ракаджиев. 

Мъжете на "Видабаскет", водени от старши треньора Николай Колев, са бронзови медалисти в турнира за Купата на БФБ през тази година; сребърни медалисти от шампионата през 2009-2010; сребърни медалисти от първото издание на турнира за Купата на БФБ във Видин през 2010 година. Отборът е изграден основно от местни състезатели- продукт на видинската баскетболна школа. 
 
"По време на мачове на "Видабаскет" зала "Фестивална" винаги бе пълна до краен предел. Няма как да не ни боли..., за съжаление Видин е на път да изчезне и от баскетболната карта на България..."- споделят от клуба.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна