Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани спасиха "Видабаскет"

Интернет кампания и съвестни граждани спасиха "Видабаскет". Видинският отбор ще участва в първенството на А-група по баскетбол при мъжете.

"Днес по сметката на отбора постъпиха средства, с помощта на които "Видабаскет" ще се издължи на Българската федерация по баскетбол", каза за РАДИО ВИДИН Росен Ракаджиев, изпълнителен директор на тима от Видин.

"До края на работния ден парите ще бъдат депозирани в сметката на Българската федерация по баскетбол. Утре, на 4 октомври "Видабаскет" ще участва в жребия на мъжкото ни баскетболно първенство", каза още Ракаджиев.

Припомняме ви, че приятели, съмишленици и граждани от Видин организираха мащабна кампания в интернет пространството за набиране на средства за спасение на видинския баскетбол, след като стана ясно, че от Община Видин помощ няма да има. Инициативата бе съгласувана с ръководството на клуба и бе последен опит за събиране на необходимата сума за заплащане на депозит за участие в група "А" на държавния мъжки шампионат на страната. По думите на Ракаджиев още в първите часове от кампанията в сметката са се събрали около 500 лева.

"Ръководството на клуба изказва благодарност на всички, които откликнаха на инициативата. Ние изключително много разчитаме на нашите приятели от средствата за масово осведомяване"- се казва още в обръщение на ръководството БК "Видабаскет", тиражирано в социалните мрежи.
По публикацията работи: Борис Борисов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна