Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана не са отписали гостуването на Литекс

В Монтана не са отписали гостуването на шампиона Литекс.
Въпреки, че наставникът Стефан Грозданов има кадрови проблеми и ще се лиши от услугите на някои от водещите си футболисти, настроение в отбора има. В Монтана смятат да нарушат традициите да играят безрезултатно срещу ловчанлии.

"До сега Монтана е играла трудно срещу Литекс. Отборът ни израства и сега е момента момчетата да покажат, че срещу добър отбор можем да играем добър футбол, както бе срещу Левски", коментира Грозданов. Специалистът няма да разчита на нападателя Димитър Красимиров Илиев, който не успя да се възстанови напълно от контузия. Тежестта върха атаката ще падне върху голмайсторът Луис Едуардо. Бразилецът е най-резултатния в състава на Монтана с 5 гола и има шанс да се бори и за приза в първенството. След 28 август за първи път в групата попадна нападателят Димитър Воденичаров. Единствено Грозданов ще реши дали да го използва в Ловеч. Освен в атака Монтана има проблеми и със защитата. Левият бек Антон Личков продължава да лекува скъсана връзка на глезена, а заради вирусно заболяване извън 18-те остана централният бранител Георги Иванов - Гонзо. Опитният Светлан Кондев също не е в групата заради стара травма. При липсата на Митко Илиев в атака, и отбелязаните два гола срещу Спортист /Своге/ в контролната среща, голяма е вероятността в лявата зона на атаката на Монтана да започне Владимир Мичев. Добрата новина за Стефан Грозданов е завръщането в игра на контузените Георги Мечечиев и Димитър Василев Илиев. Според разузнаването на Монтана в състава на Литекс има колебания в играта.

"Литекс е шампион на България, това говори много за отбора. Моментната им форма обаче не е много добра, но в тима има добри заместници и мачът няма да ни бъде лек. Смятам, че Монтана има боеспособен отбор и момчетата ще покажат качествата си на терена", допълни Грозданов. Мачът е утре от 18 часа в Ловеч.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени