Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" продължава без загуба

Мъжкият отбор на БК "Видабаскет" записа трудна победа над втория тим на "Балкан" в мач от третия кръг на Държавното първенство в група "А" мъже. В Ботевград видинчани се наложиха като гости със 64:55.

"Въпреки че момчетата на Николай Колев водеха през цялото време, така и не успяха да си създадат комфортен аванс и напрежението в двубоя бе постоянно. Все пак "Видабаскет" бе по-опитният състав и не допусна да бъде излъган"- каза за РАДИО ВИДИН изпълнителният директор на клуба Росен Ракаджиев.

"Видинчани започнаха мача страхотно- със серия от 8:2 точки, след тройки на Теодор Киров и Кристиян Борисов, с което принудиха треньора на гостите да вземе прекъсване още във втората минута на двубоя. Последваха още по-силни минути за нашите и разликата скочи на 11 точки- 15:4. Балканци обаче се съвзеха от първоначалния шок и намалиха дефицита си до края на първата четвърт, която завърши 20:15 в полза на гостите от "Видабаскет". Още с първите минути на втората десетка започна голямата гонитба в двубоя. Видинчани се опитваха да поведат с по-голяма разлика от 8 до10 точки, но съперникът бързо стопяваше преднината им и бе на косъм от обрат през цялото време на двубоя. "Видабаскет" все пак удържа на домакинския натиск и взе първото полувреме само с 3 точки- 36:30. Темпото на игра се запази и след почивката, като Николай Колев постоянно въртеше състава, но въпреки това неговите възпитаници не успяваха да се откъснат с повече от 5 точки. Преднината на видинчани бе стопена до 3 точки, но силите на младите момчета от "Балкан" не стигнаха за обрат. В крайна сметка "Видабаскет" се поздрави с победата след много силни финални минути на Теодор Киров, който бе и най-полезният състезател в срещата. Той завърши с 20 точки, като добави в актива си и 8 борби. Кристиян Борисов вкара 14 точки и записа 5 асистенции. Капитанът Юлиян Колев завърши с 11 точки, 6 борби и 100% успеваемост от линията за наказателен удар"- даде детайли от срещата Росен Ракаджиев.

"Очаквах по-лесна победа, но въпреки всичко съм доволен от завоюваните 2 точки на чужд терен"- заяви след двубоя старши треньорът на видинчани Николай Колев.

Другата седмица "Видабаскет" гостува на "Берое" Стара Загора.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна