Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без промени в ръководството на "Ботев" Враца

Врачанският "Ботев" ще гони точка или три при гостуването си на "Локомотив" (Пловдив). Мачът от 12-ия кръг на елитната ни футболна група е в събота от 14.30 часа, в града под тепетата. Реферът Георги Игнатов получи наряд да ръководи мача на врачани и "смърфовете".

Според временния старши треньор на "Ботев" Тодор Гарев, сред възпитаниците му цари добро настроение. Наставникът обаче предупреди, че "еуфорията е най-лошият съветник във футбола, затова предупредихме футболистите, че в Пловдив ни чака много тежък мач". Той припомни, че съперникът е амбициозен клуб, чиято цел е участие в турнира за Лига "Европа".
 
Според Гарев "смърфовете" разполагат с футболист като Здравко Лазаров, който е един от най-добрите в родния шампионат и сам може да реши всяка среща. Наставникът на врачани припомни, че публиката в Пловдив е страхотна, което може да окаже импулс и в представянето на гостуващия отбор.

"Отиваме за точка или три, защото още не сме спечелили достатъчно сериозен актив, за да отписваме който и да било мач до края на шампионата", добави Тодор Гарев.

В същото време стана ясно, че до края на шампионата в "А" футболна група спортно-техническият щаб на врачанския "Ботев" няма да се променя. Управата на клуба се е срещнала с новоизбрания кмет на града Николай Иванов, който по правило влиза също в ръководството на ОФК "Ботев", заради общинския статут на футболния клуб. При обсъждането на ситуацията станало въпрос и за необходимостта от нов старши треньор.

Ръководството е решило до Нова година отборът да се води от сегашния екип- старши треньор Тодор Гарев, с помощници Илия Вълов и Светлин Симеонов, и консултант изпълнителният директор на клуба- Пламен Николов. След Нова година "Ботев" ще има нов наставник, който ще притежава ПРО-лиценз и ще планира и проведе зимната подготовка на отбора.

Идеята на управата на "Ботев" е да не прави ненужни промени в оставащите срещи до края на есенния дял от първенството, а отборът да се концентрира върху спечелването на максимален брой точки, с които напролет да си гарантира оставането в "А" група.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна